7 raske med – Kristine Solli Oppegaard

En serie spørsmål til nordmenn og – kvinner som bor eller er på gjennomfart i Sveits.

 

1. Hvem er Kristine? Jeg er 25 år, kommer fra Sømna på Sør-Helgeland og elsker å strikke. Jeg er egentlig veldig heimekjær, men jeg er flink til å lage meg ett hjem uansett hvor jeg er i verden. Norgesflagget og ostehøvelen er som regel med på turen.

 

2. I hvilken forbindelse er du i Sveits? Kom opprinnelig hit for å studere master i utøvende trombone med Ian Bousfield, en veldig bra professor. Nå tar jeg en master i musikkpedagogikk med Rex Martin som lærer, dirigerer ett korps og er praktikant i Berner symfoniorkester.

3. Kan du fortelle leserne våre om din jobb ? Jeg er musiker, og først og fremst livnærer jeg meg ved å spille tenor – og bass – trombone i ulike sammenhenger. Det er så klart blitt veldig utfordrende på grunn av corona, men i vanlige tider er jeg fullt opptatt. I tillegg studerer jeg pedagogikk, underviser og dirigerer ett korps. Jeg er ikke så opptatt av sjanger og stil, og beveger meg gjerne over, under og ved siden av grensene. Jeg håper så klart å en gang få fast jobb i ett orkester eller ett ensemble, men først kan dere høre meg i Berner symfoniorkester (sesongen 20/21) eller i Swiss Jazz Orchestra. Jeg elsker også å undervise i musikk!

4. Hva provoserer deg? Urettferdighet! Det som skjer i USA for tiden provoserer meg voldsomt. Jeg er selvfølgelig kjempeglad for regjeringsskifte, men alle forskjellene som har kommet frem det siste året provoserer meg grenseløst. Selv om problemene er mer synlig i USA har vi alle de samme utfordringene her i Europa. Selv i Norge. Og I hvert fall i Sveits. Som håpløs sosialist er det tungt å se så tydelig at så mange faktisk ikke vil andre vel, selv om jeg jo godt vet at «sånn er det».

5. Hva gjør du om ti år? Utdanner meg til arkeolog, fordi alle kulturinstitusjoner er nedlagt. Neida. Da har jeg bygd opp en musikkskole der barna kommer og går som de vil, med lærere tilstedet hver ettermiddag. Utopisk kanskje? Om ti år skal jeg i hvert fall, no matter what, gi klem til folk når jeg møter dem. Det gleder jeg meg til.

6. Hva opplever du som er den største forskjellen på Sveits og Norge? Jeg kommer fra Nord-Norge og er vant med åpenhet, varme og overbærenhet tross at det er langt mellom husa. Må jeg si mer? For å forklare nærmere; ta en titt på kartong – og papir – buntene som ligger gatelangs to ganger i måneden. Hadde ikke vært overraska om de i tillegg pakka det inn i julepapir! Har aldri sett så fine bunter, du skulle tro de hadde skjært av kantene. Jeg er kjempeglad i sveitsere (er sammen med en si), men en plass «går no grænsa»

 

7. Hvis du kunne endret én ting her i verden – hva ville det vært og hvorfor? Jeg skulle så gjerne ha reist tilbake i tid og stoppa 1. amerikanerne i å nesten utrydde indianere og 2. nordmenn i å tulle med samene. Jeg trenger vel knappt å forklare hvorfor! Ellers hadde det vært fint å plukka bort Coronaen. Hadde ikke gjort noe det.

Portrettfoto: Gustav Palmgren. (andre foto er private).

Mange takk til Kristine! Masse lykke til med studier og undervisning.
Hold deg frisk og rask – så får vi treffe deg snart!