7 raske med : Sara fra – Italian Abroad

En serie spørsmål til nordmenn/- kvinner – og norgesvenner
– som bor eller er på gjennomfart i Sveits.

Hvem er Sara? Jeg er 34 år gammel og kommer fra Italia, fra Verona. Jeg elsker å reise, å lære fremmedspråk og å oppdage nye kulturer. Jeg har en YouTube kanal, som heter Italian Abroad, hvor jeg snakker om Italia, Sveits og Norge, om kulturelle sjokk og livet i utlandet.

I hvilken forbindelse er du i Sveits? I april 2013 flyttet jeg fra Italia til Basel, fordi jeg ville lære tysk. Planen min var å bo i Sveits i to elle tre måneder, men det er nå blitt til 8 år! I 2019 reiste jeg mye til Norge og ble forelsket i landet og kulturen. Etter at jeg mottatt et jobbtilbud i Oslo, bestemte jeg meg til å flytte dit i mai 2020. Jeg begynte å lære norsk men på grunn av koronaviruset bestemte jeg meg å bli i Sveits.

Kan du fortelle leserne våre om din jobb? Fra Juni jobber jeg på et farmasøytisk selskap, som produserer vitaminer og fargestoffer til mat. Jeg er ansvarlig for logistikk og kundeservice for kundene vår i Norge. Jeg er veldig glad i jobben min, hovedsakelig fordi jeg har opprettholdt en forbindelse med Norge.

Hva provoserer deg? Urettferdigheter! Og Sveitserne som mener at Sveits er et perfekt land uten problemer og at utlendinger skal være glade for å bo her uten å klage eller vise hva som bør forbedres.

Hva gjør du om ti år? Om ti år jobber jeg mye med YouTube kanalen min. Med det hjelper jeg mennesker, som vil oppleve livet i utlandet for å overvinne kulturelle sjokk og vanskelighetene med å leve hjemmefra.

Hva opplever du som er den største forskjellen på Sveits og Norge? Etter min mening er den største forskjellen balansen i arbeidslivet. Sveitsere lever for å jobbe, de jobber ganske mange timer hver dag, det er helt normalt å arbeide overtid og noen ganger er det forventet fra arbeidsgiver at man arbeider overtid. I Norge er work life balance veldig viktig og å arbeide overtid er ikke så bra. For nordmenn er det viktig å ha et privatliv utenfor arbeidslivet.

Hvis du kunne endret en ting her i verden – hva ville det vært og hvorfor? Relasjoner mellom mennesker. Jeg ønsker at vi alle skal behandle hverandre med mer respekt og gjøre ubetinget godt.