7 Raske med – Susanne Welle

7 raske – En serie spørsmål til nordmenn og -kvinner som bor eller er på gjennomfart i Sveits.

1. Hvem er Susanne?

– Født og oppvokst i Bærum, men flyttet til Sveits for a gå på hotelfagskole da jeg var 20. Jobbet i utlandet noen år (blandt annet 3 år i norge), men kom tilbake hit da barna var små. Jeg er veldig utadvendt, liker mennesker, og ser stort sett lyst på livet. Jeg pleier å si at et av mine store talenter er at jeg sover bra, for med årene innser jeg hvor viktig det er med søvn, og jeg er riktig flink til å sove. Ellers har jeg mye energi, er aktiv, og liker å ha en full agenda, men har likevel klart meg bra i disse covid tider. Jeg har tre «nesten tenåringer» i huset (17, 20, 20), to er mine og en er bestevennen til sønnen min og katten Jupiter. Jeg bor i Veytaux, med utsikt til Château de Chillon.

2. I hvilken forbindelse er du i Sveits ?

– Sveits er blitt mitt hjemland. Det er her jeg bor, det er her jeg har mitt liv, det er her mine barn er. Likevel savner jeg Norge, og hver gang jeg er hjemme tenker jeg at jeg vil bli i Norge. Men når jeg kommer tilbake hit igjen er alt glemt. Jeg har bodd her i over halve livet mitt, og ble sveitsist statsborger i september (Yoohoo – dobbelt statsborgerskap!!) Jeg er også Conseiller communal i Veytaux. Ble valgt in 2011 og igjen i 2016, men stiller ikke til valg neste gang, 10 år er nok. Dessuten kan jeg stemme nå, siden jeg har blitt sveitser. En av hovedgrunnene til at jeg stilte til valg, var å kunne ha litt politisk innflytelse, selv om jeg ikke kunne stemme….

3. Kan du fortelle leserne våre om din jobb ?

Jeg har ny jobb! Begynte som direktør på Ecole Hôtelière de Genève for en måned siden. Det er en flott skole med et fint team og masse muligheter. Akkurat nå er jeg inne i den første fasen hvor jeg prøver å lære så mye som mulig og bli kjent med alle medarbeiderne mine og organisasjonen. Skolen ligger rett mellom United Nations og Røde kors, en flott beliggenhet. Jeg elsker å komme til Genève med tog om morgenen og høre og se «bylivet». De siste 20 årene har jeg bodd og jobbet i små steder, og det gleder meg å jobbe i en «storby».

4. Hva provoserer deg?

– Kvinne undertrykkelse! Jeg er feminist, og blir sint og lei meg når kvinner blir diskriminert og undertrykket. Forså vidt, ikke bare kvinner men alle, men jeg har valgt meg kvinnekampen.

5. Hva gjør du om ti år?

– Jeg håper at jeg er i den samme jobben som jeg er i nå. Jeg har tidligere byttet jobb nesten hvert tredje år, og det hadde vært fint å kunne få litt ro etter hvert … alternativt, ville være å trappe ned litt, og enten forelese på deltid eller drive med consulting…

6. Hva opplever du som er den største forskjellen på Sveits og Norge?

– Det må vel være familie politikken.

7. Hvis du kunne endret én ting her i verden – hva ville det vært og hvorfor?

– Miljøet – vi har bare en verden, og vi bruker opp resursene.

Takk Susanne! Velkommen til Genève og gratulerer med ny jobb.

Oss i Norgesklubben