7 raske med Nina-Louise

En serie spørsmål til nordmenn og – kvinner som bor eller er på gjennomfart i Sveits.

 

Hvem er Nina-Louise? Jeg heter Nina-Louise Nygård Macleod, er 38 år , gift og mor til to. Jeg er en utadvendt og sosial dame i en VELDIG utadvendt og sosial familie, men vi har taklet lockdown og frivillig karantene mye bedre enn vi forventet. Vi har virkelig omfavnet og satt pris på den ekstra tiden vi har fått sammen, med mye tid til fotballspilling i hagen, fysikk forsøk i spisestuen og fest via FaceTime. Jeg hater å flytte noe som er veldig rart siden jeg både er voldsomt god til det og har gjort det mer enn de fleste. Min mann og jeg har bodd i utlandet siden 2007 , blant annet i Vancouver , London og København. Vi har også hatt ett par år (tilbake) i Bergen , hvor vi fikk testet ut et mer alminnelig A4 liv før vi flyttet til Genève i 2017.

 

Hvorfor vi flyttet til Genève? Vi flyttet til Genève fordi min mann fikk et spennende jobbtilbud . Omstillingen var større enn jeg hadde forventet og jeg ble overrasket over hvor stor kulturforskjell det faktisk var.

Jobbsituasjon. Jeg er utdannet førskolelærer, men er nå hjemmeværende husmor. Caspian (3år) går i barnehage fra klokken 09-12 , fire dager i uken og Charlie (7år) kommer hjem til lunch hver dag fra klokken 11.30-13.30. , bortsett fra onsdager da han har fri fra skolen. Så dagene mine består mye av henting/bringing, matlaging , arrangere eller planlegge playdates og å underholde barna. Ganske så likt jobben som barnehagelærer, med andre ord mye lek og morro.

Hva jeg syns er mest Problematisk ? Jeg syns det er problematisk at likestillingen ikke har kommet lengre her i Sveits. Jeg syns mye er gammeldags og konservativt . Det blir i mange sammenhenger sett på som kontroversielt å fortelle at man er feminist ( som jeg er). Og det er helt klare forskjeller i hvilke forventninger man stiller til menn og hvilke forventninger som blir til kvinner.

Hvor jeg ser for meg selv om 10 år? Om ti år har vi flyttet tilbake til Bergen, og tenker tilbake på tiden i Genève som ett eventyr, der jeg slapp å bekymre meg over tidsklemmen , fikk fantastisk mye kvalitetstid med barna, fikk stått på ski hver helg i vintersesongen og reist mye ellers i året , der solen skinte nesten hver dag og året kun bestod i vinter og sommer.

Største ulikhetene mellom Norge og Sveits ? Det er mange ting som er annerledes her For eksempel må man alltid ha kontanter tilgjengelig , og man må venne seg til at andre bilister aldri blinker seg ut av rundkjøringen eller stopper for forgjengere . Men den største ulikheten er helt klart vedrørende likestilling som tidligere nevnt. Klimaet er også veldig ulikt Bergen, her har vi sommer fra april til oktober og vinter resten av året. Istedenfor den evige høst vi bergensere er oppvokst med. Men det blir for varmt om sommeren for min familie så vi bor vi store deler av den i Norge.

Hvis jeg kunne forandret noe i verden? Lyst å svare få slutt på global oppvarming eller en mer rettferdig fordelingen jodens ressurser, men mer nærliggende og akutt så sitter det mange mennesker i en nedbrent leir i Moria , dette stedet var grusomt før covid 19 og nå er det vinter det haster å få hentet mennesker ut av leiren så det ville vært min første prioritering .

Takk til Nina-Louise som sporty tok seg tid til intervjuet !

NORGESKLUBBEN SVEITS